Schoorsteenrenovatie

Voegen schoorsteen

Uw schoorsteen heeft een hoop te verduren. Regen, wind, sneeuw en kou kunnen zorgen voor beschadigingen. Achterstallig of slecht onderhoud kan leiden tot kapot voeg- en metselwerk. Op een gegeven moment brokkelen de voegen af, en met schimmel, aangroei van mos en algen of lekkages tot gevolg. Op een gegeven moment is het voegwerk zodanig aangetast dat renovatie nodig is.

Wanneer heeft de schoorsteen nieuwe voegen nodig?
Aan de kleur van uw schoorsteen kunt u zien of opnieuw voegen nodig is. Vooral regen en vocht trekken jaar na jaar in de steen en in de voeg, waardoor deze verkleuren. Hebben de voegen een groenige, of andere rare mos/alg- achtige kleur? Dan is het renoveren van het voegwerk de juiste oplossing. Door middel van opnieuw voegen in combinatie met een impregneerbehandeling brengen wij uw schoorsteen weer in topconditie.

Wij kunnen u veel vertellen over voegen
Veel mensen denken dat alle voegen hetzelfde zijn. Nee hoor, er zijn veel verschillende manieren van voegen. Gekamd voegwerk, doorgestreken voegwerk, voegwerk met een dagstreep, schaduw voegwerk, snijwerk voegen en het aanbrengen van knipvoegen. Er zijn dus nogal wat verschillende voegen. Samen met u bepalen we wat de mooiste en beste oplossing is voor uw schoorsteen. Vraag ons om gratis en vrijblijvend advies.

 

Schoorsteen metselen

Een schoorsteen metselen is vakwerk. De specialisten van Jouw Vuur hebben jarenlange ervaring en dat ziet u terug in de perfecte afwerking. Onze medewerkers hebben passie voor het vak en de juiste vaktechnische kennis. Een schoorsteen metselen is voor ons dan ook geen enkel probleem.

Vervangen van lood van de schoorsteen

Lood wordt toegepast om te zorgen dat de schoorsteen goed aansluit aan het dak. Het is daarom belangrijk dat het lood goed is samengevoegd met uw schoorsteen om lekkages te voorkomen. Er kan gekozen worden voor traditioneel lood of lood met een bitumen achterzijde.

Loodafdichtingen kunnen toegepast worden op o.a.:

 • Schoorstenen.
 • Dakkapellen.
 • Aanbouwen.
 • Waterslagen.
 • Dorpels.

Hoe werkt het vervangen van lood?
We snijden het oude lood af en frezen de lintvoeg uit. Vervolgens brengen we nieuw lood aan en zetten we dit vast met een loodklem. De lintvoeg wordt daarna afgevoegd.

Impregneren van de schoorsteen

U behoedt uw schoorsteen voor slijtage door deze te impregneren (hydrofoberen). Daarom kunnen we een beschermlaag aanbrengen op de schoorsteen die diep in de structuur van de steen en voeg doordringt. De stenen kunnen hierdoor geen regenwater meer opnemen. Door de waterafstotende laag hebben ook mos en algen geen kans om op de schoorsteen te hechten. De beschermlaag draagt dus bij aan een langere levensduur van de schoorsteen.

Een impregneer-laag gaat minimaal 10 jaar mee en verzekert u van een mooie gevel met een frisse uitstraling. Door de impregneer-laag is de schoorsteen bovendien makkelijk te onderhouden.

Diensten

– Dak lekkage 
– Dak inspectie
– Impregneren
– Dak renoveren 
– Nesten verwijderen
– Dak isoleren
– Bitumen daken 
– Dakkapel reinigen
– Dakgoot reinigen
– Boeibord reinigen
– Dakgoot reparatie
– Schoorsteen onderhoud

Offerte aanvragen

  Spoednummer

  Jouw Vuur Onderhoud met zorg en vakkundig voor uw dak
  Spoednummer: +316 123 45639