Metselen schoorsteen

Een schoorsteen metselen is vakwerk. De specialisten van Jouw Vuur hebben jarenlange ervaring en dat ziet u terug in de perfecte afwerking. Onze medewerkers hebben passie voor het vak en de juiste know-how. Een schoorsteen metselen is voor ons dan ook geen enkel probleem.

U twijfelt over renoveren of opnieuw metselen?

Het kan voorkomen dat de schoorsteen zoveel schade heeft opgelopen dat renovatie geen optie meer is. Deze schade kan zijn ontstaan door vorst, blikseminslag, een schoorsteenbrand of ouderdom. Het afbreken van de schoorsteen en opnieuw opmetselen behoort dan tot de mogelijkheden. De vorm van de schoorsteen of het type steen kan in overleg met u aangepast worden ten opzichte van het origineel. Zo kunnen er bijvoorbeeld randen of figuren in de schoorsteen gemetseld worden. De schoorsteen oogt vervolgens weer als nieuw.

 

En dat is nog niet alles!

Heeft u weleens aan zo’n prachtige, gemetselde buiten-open haard gedacht? Jouw Vuur Onderhoud realiseert dit geheel op maat. Vraag ons om vrijblijvend advies over mogelijkheden en prijzen.

Voegen schoorsteen

Uw schoorsteen heeft een hoop te verduren. Regen, wind, sneeuw en kou kunnen zorgen voor beschadigingen. Achterstallig of slecht onderhoud kan leiden tot kapot voeg- en metselwerk. Met schimmel, aangroei van mos en algen of lekkages tot gevolg. Op een gegeven moment is het voegwerk zodanig aangetast dat renovatie nodig is.

Wanneer heeft de schoorsteen nieuwe voegen nodig?

Aan de kleur van uw schoorsteen kunt u zien of opnieuw voegen nodig is. Vooral regen en vocht trekken jaar na jaar in de steen en in de voeg, waardoor deze verkleuren. Vertoont uw schoorsteen ernstige gebreken zoals alg- en mosvorming? Dan is het renoveren van het voegwerk de juiste oplossing. Door middel van opnieuw voegen in combinatie met een impregneer behandeling brengen wij uw schoorsteen weer in topconditie.

Wij kunnen u veel vertellen over voegen

Een voeg is maar een voeg, denkt u misschien? Nee hoor. Gekamd voegwerk, doorgestreken voegwerk, voegwerk met een dagstreep, schaduw voegwerk, snijwerk voegen en onze specialiteit: het aanbrengen van knipvoegen. Er zijn dus nogal wat verschillende voegen. Samen met u bepalen we wat de mooiste en beste oplossing is voor uw schoorsteen. Vraag ons om gratis en vrijblijvend advies.

Diensten

– Dak lekkage 
– Dak inspectie
– Impregneren
– Dak renoveren 
– Nesten verwijderen
– Dak isoleren
– Bitumen daken 
– Dakkapel reinigen
– Dakgoot reinigen
– Boeibord reinigen
– Dakgoot reparatie
– Schoorsteen onderhoud

Offerte aanvragen

    Spoednummer

    Jouw Vuur Onderhoud met zorg en vakkundig voor uw dak
    Spoednummer: +316 123 45639