Voorkom een schoorsteenbrand of dichtslibbing van uw rookkanaal: laat uw schoorsteen tijdig vegen en controleren. Indien u vaste brandstoffen stookt (bijvoorbeeld hout of kolen), raden wij u zelfs aan om uw schoorsteen ieder jaar te laten vegen.

Hoe vaak is schoorsteenvegen van gaskanalen nodig?

Bij gebruik van gas als brandstof, adviseren wij u om de gaskanalen tijdig en regelmatig te laten vegen. Bij gas als brandstof komt namelijk schone, warme, vochtige lucht vrij in het verbrandingskanaal en dit is ideaal voor vogels om nesten in te maken. Een vogelnest in uw schoorsteen zorgt ervoor dat koolmonoxide-gas, dat vrijkomt bij de verbranding, niet door de schoorsteen naar buiten kan. De koolmonoxide kan dan alleen weg via de ingang van de schoorsteen en zal in uw huiskamer terechtkomen. Omdat koolmonoxide geurloos is bestaat er dus een reële kans op koolmonoxidevergiftiging.

Hoe vaak moeten ontluchtingskanalen gecontroleerd worden?

Verstopte ontluchtingskanalen hebben de vervelende gewoonte om nare geurtjes te veroorzaken. Ook in dit geval is het raadzaam om de ontluchtingskanalen eens in de paar jaar te laten controleren.

Het reinigen van schoorsteenkanalen kan op verschillende manieren:
  • Schoorsteenvegen vanaf het dak.
  • Schoorsteenvegen vanuit de kamer.
  • Mechanisch reinigen.
Jouw Vuur Schoorsteenwerken: voor een veilig gevoel

Jouw Vuur slaat alle bij u uitgevoerde werkzaamheden digitaal op in een beveiligd computersysteem. Tevens is er een kopie van uw veegbewijs, zowel op papier als digitaal. Het is een geruststellend idee dat u en uw verzekeraar hierover te allen tijde kunnen beschikken. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Tarieven Schoorsteenvegen

 

Diensten

– Dak lekkage 
– Dak inspectie
– Impregneren
– Dak renoveren 
– Nesten verwijderen
– Dak isoleren
– Bitumen daken 
– Dakkapel reinigen
– Dakgoot reinigen
– Boeibord reinigen
– Dakgoot reparatie
– Schoorsteen onderhoud

Offerte aanvragen

    Spoednummer

    Jouw Vuur Onderhoud met zorg en vakkundig voor uw dak
    Spoednummer: +316 123 45639